Blog

 • Blog 1 : De start

   

  Alles heeft een begin. Voor deze roman begon het ergens in 1998. Het startte als een gevoel dat omhoog kwam en niet meer zou vervagen. Ik moest gaan schrijven! Daarvoor had ik al enkele korte verhalen geschreven, maar een groot verhaal was nog niet uit mijn pen gerold. Ik begon gewoon en zou wel zien hoever ik kwam. Nu is mijn eerste roman een feit.

   

  ‘Het schrijven van een boek, is bijna hetzelfde als het lezen ervan.

  Alleen weet ik al hoe het gaat eindigen.’

   

  Als een hobbelig pad, vol bochten en vertakkingen, ontwikkelde het verhaal zich gaandeweg. Mijn eindpunt was bekend; ik wist vanaf het begin hoe het zou eindigen. De weg ernaar toe was me onbekend. Avond aan avond, tot soms diep in de nacht, heb ik dit pad bewandeld, beschreven en herschreven. Ik had een missie! Ik wilde het Wezenland ontdekken en de lezers hierin meenemen.

   

  ‘Het Wezenland is onze leefwereld, waar feit of fictie met elkaar verstoppertje spelen.

  Het is aan de lezer om een keuze te maken.’

   

  Doordat ik als jonge jongen van 7 jaar al een sterke gevoel had dat ik opnieuw geboren was, heb ik lang gezocht naar de anatomie van het leven. Hoe zit het in elkaar? Welke antwoorden biedt de wetenschap, religies en wat zeggen spirituele goeroes over ons bestaan? Hoe speelt het leven ‘kiekeboe’ met ons? Deze vragen hebben me geleid naar antwoorden. Hoewel ieder antwoord vaak weer een dozijn nieuwe vragen met zich meebracht.

   

  ‘Een antwoord op een wezenlijke vraag, ontlokt steeds weer nieuwe vragen.

  Het is aan jou te bepalen welke antwoord past, totdat een nieuw antwoord komt dat nog beter past.’

   

  Persoonlijke ervaringen, inzicht en gevoelens vormen ons leven. Zoveel is me wel duidelijk geworden. Dit blijkt echter niet aan slechts één leven verbonden te zijn. Zowel bijna-dood ervaringen (BDE), als reïncarnatie therapeutische sessies tonen duidelijk dat ons huidige leven er slechts één van vele is.

  Lijkt dat feit of fictie? Het antwoord laat ik graag over aan de mensen die dit hebben ervaren. Jij als lezer bepaald uiteraard jouw eigen mening.

  Dit alles heeft mij voldoende geïnspireerd om continu door te gaan met lezen, leren en vooral schrijven totdat het boek af was. Er is een spannend verhaal uit ontstaan met verschillende plotwendingen en waarbij de invloed van een vorig leven het centrale thema is geworden.

   

  ‘Deze roman is een creatief mengsel van tijd, oorzaak-gevolg en relationele verbindingen.

  Emoties, multidimensionaal denken en een snufje magie maakt het tot een spannende leesbeleving.’

   

  Door het verschijnen van dit boek in 2016, is een periode van 18 jaar overbrugt. Tijdens deze periode zullen vele lezers ook hun ontwikkeling hebben doorgemaakt. Hierin ligt een mooie verbinding.

  De start van dit verhaal is, met het verschijnen van dit boek, opnieuw ontstaan. Nu is het aan jou, de lezer, om over hetzelfde kronkelende pad vol vertakkingen te wandelen. Jij weet nog niet hoe het eindigt. Ik wens je daarbij evenveel plezier, inzicht en verrukking als het mij destijds geboden heeft!

© Katja Everts 2016